pravi prozori

pvc prozori i vrata

pvc prozori

Zaštita okoliša

Pojam zaštite okoliša u prošlosti nisu poznali,čak i ako su u to doba znali za otpad. Danas živimo moderno, napreduje tako znanost kao tehnologija,a industrija je važna sila djelovanja čovječanstva. Zbog tog zaštita okoline dobiva sve veću važnost. Upravo zbog svijesti ljudi, dolaze u upotrebu materijali koji ugodno ili manje štetno utječu na funkcioniranje prirode. PVC prozori su napravljeni iz umjetnih materijala koji se jednakomjerno rastežu cijelo vrijeme s čime se postiže dobra toplinska izolacija. Materijali su otporni na UV zrake, ne stare i požute ali blijede. PVC materijal je jako dobar izolator, zahtjeva minimalno održavanje i nije osjetljiv na vremenske uvjete. PVC prozori ne trebaju bojenja, i tako ga ne nagrizaju crvi.

Istraživanja dokazuju da PVC materijal trenutno najpovoljnije djeluje na okoliš. PVC materijal kojeg koristimo za izgradnju prozora i vrata ne onečišćuje okoliš i što je najvažnije - moguće ga je potpuno reciklirati. Zbog dugog trajanja PVC stolarije smanjuje se količina otpada. Kad se materijal pojavi među odpadom, moguće ga je reciklirati, zato ne nastaje ekološka šteta.

PVC prozori i vrata su praktički neuništiva, imaju veliku uštedu topline, ne trunu i nije ih potrebno bojati. Pored toga je važno da ne izgore, osim ako nije prisutan kakav zapaljiv materijal. Prozori izrađeni od PVC materijala trebaju kod izrade manje energije nego kod drugih materijala. PVC je netopljiv u vodi tako da ne zagađuje vodu.

Važna je također dobra zvučna izolacija. Komore izrađene od PVC materijala jako dobro upijaju zvučne signale. Profili s više komora imaju jako nisku toplinsku provodljivost, što znači veću toplinsku izolaciju.

U cilju smanjenja izlučivanja CO2 u okoliš, koji nastaje kod grijanja i hlađenja prostorije lako s upotrebom PVC stolarije možemo pomoći zaštiti okoliša. Iz navedenog proizlazi da je upotreba PVC stolarije jako preporučljiva. Gledajući na to da je danas jako važna reciklaža, važnost PVC materijala u budućnosti će biti još veća.  Naravno da dobivaju na važnosti također zbog praktičnosti, manje zahtjevne obrade i time niže cijene.

Zbog bezopasnog utjecaja na okoliš korisnici se sve više okreću aktivnostima Eko fonda (Slovenski javni fond okoliša) koji je zaslužan za investicije zaštite okoliša s nepovratnim financijskim sredstvima.

kontakt