pravi prozori

pvc prozori i vrata

pvc prozori

Montaža PVC prozora i vrata

Odličnu zvučnu,toplinsku izolaciju i hermetičnost ugrađenog prozora lako postižemo samo s pravilnom i kvalitetnom ugradnjom. Prednosti naše montaže su u kvalitetnoj ugradnji novog prozora,zajedno uključenim unutarnjim završnim radovima (obrada špaleta do bojenja) i prikladnom zaštitom prostora. Montažeri svoj rad provedu stručno, glavni cilj im je zadovoljstvo stranke.


TIJEK MONTAŽE GRAĐEVINSKE STOLARIJE KOD NOVOGRADNJE


Prije mjerenja i posebno prije ugradnje stranka mora osigurati libelu koja određuje visinu gotovog poda.
  • Montaža počinje s distribucijom elemenata.
  • Prozori se postave u zidni otvor na pravilnu visinu i dubinu te liniju gledajući na ravninu zida.
  • Prozori se pričvršćuju s posebnim vijcima na posebno za to predviđeno mjesto na okviru, koji nije u dodiru s metalnim pojačanjem, što sprječava pristup vlage u prostor s pojačanjem. Prozori se brtve s ekspanzijskom brtvećom masom ( pur pjena).
  • Namještanje krila.
  • Montaža grilja i ostalih prozorskih elemenata.
  • Kontrola postavljanja prozora, namještanje odvodnih elemenata.
  • Primopredaja i potpis primopredajnog zapisnika.
  • Upute za upotrebu i održavanje koje primate s računom po pošti.
  • Pored opisane klasične montaže moguća je i tako imenovana RAL montaža za koju stranka mora prije mjerenja osigurati fino obrađene otvore.


Demontaža starih prozora se obavlja tako da se na donjoj stranici okvira prozora dvaput prereže s posebnom pilom, odstrani odrezani komad,zajedno povuče lijevi i desni okviri koji se odrežu na polovici. Kad se odstrani odrezani komad, ostatak okvira se povuče prema dolje i tako prereže gornja stranica. S tim i odstranjenjem otpadnog materijala izvan objekta odnosno odvoz po prethodnom dogovoru demontaža je završena. Naravno više puta dolazi i do raznih situacija, kada su stari prozori učvršćeni s raznim čavlima, žicom,metalnim profilima ili su stari prozori ugrađeni bez odgovarajućih nadvoja. Takve situacije rješavaju naši iskusni montažeri.

Po grubom čišćenju prostora slijedi montaža proizvoda kao kod novogradnje. U slučaju obrade zida (špaleta) s žbukom ,to se uradi prije završne postave elemenata i namještanja grilja (kvake) i poklopca za odvodnju.

Slike montaže PVC prozora i vrata
kontakt